Reclamant el lloc que correspon .

 Reclamant el lloc que correspon . 

Ja ha passat , el Campionat d’Espanya cadet de  waterpolo 2023-24, ja té campió, el CN Barcelona, que en una final d’alt nivell, superant al CN Atlètic Barceloneta, en un gran partit, ple de ritme, de qualitat, d’emoció , amb cinc jugadors que fa quatre dies, a Malta, es van proclamar campions del món de la categoria. Afegir que Bruno Delmás, del CN At. Barceloneta, ha estat designat millor porter i MVP, Mauro Millán, del CN Barcelona. Això és el que quedarà per la historia, però, aquesta competició ha significat molt més, moltíssim més.

D’entrada la reivindicació del CN Manresa i Manresa com a club i ciutat de waterpolo. No és fàcil, la situació de l’entitat, adaptant-se a les dificultats i condicionaments que imposa no portar la gestió de a instal·lació, amplies i variades, fa complicat ésser en el lloc que per historia i tradició li correspon, és a dir, lluitant per ésser els primers entre els humils. L’esforç de l’equip de govern del club és immens, en un altre capítol detallarem , la seva composició amb esportistes d’elit , que han conegut el que significa el club i ha viscut en primera persona les etapes de gloria dels esports aquàtics de la nostra ciutat, els dota del coneixement, de la il·lusió, de l’empenta , una formula encomanadissa que fa que, els nens i nenes que s’inicien i els pares dels infants no es puguin alliberar d’aquesta sana malaltia. Un sentiment, una forma de vida que encamina en totes les altres facetes de la mateixa.

No n’hi ha prou en organitzar partits internacionals, fins i tot amb les millors jugadores del món, com en el Catalunya- Estats Units femení de no fa tant , calia fer una cosa gran , gran de veritat, un muntatge de gran escala, una prova de foc. ¿Que millor que organitzar un Campionat d’Espanya amb una participació de clubs d’arreu de l’estat. Vint-i-dos, son els clubs que han vingut a Manresa, que han descobert Manresa i el CN Manresa. Des dels més humils com el WC Logroño, com els més poderosos, com son els finalistes, el degà CN Barcelona i el CN Atlètic Barceloneta, de les illes, tant les Balears com les Canàries, de punta Gallecs a Andalusos i Ceutis, no hi ha cap territori de l’estat que no hi sigui representat, tot això, amb més de 300 waterpolistes, entre ells 10 dels recentment proclamats campions del món de la categoria. Tot això ja és prou important, però, calia quelcom més i , aquest quelcom, és la participació de l’equip del CN Manresa i , a més a més , s’havia de fer amb uns resultats dels bagencs que fossin dignes. A fe de Déu que ho van aconseguir.

Demà seguim.

 







Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa