Núria Cifuentes, quan des del cel ens prenen un àngel. #90anysCNManresa

 










Núria Cifuentes, quan des del cel ens prenen un àngel. #90anysCNManresa

 

Durant la vida del club, hi ha hagut moltes pèrdues d’esportistes, però, en actiu, joves,  pocs. Malauradament el Club Natació Manresa no ha pogut esquivar aquest cop, aquella pèrdua inesperada que esquinça els cors, que fa impossible entendre perquè, que marca per sempre. Va ser un darrer dia de novembre, és igual l’any, doncs, es present constantment en les nostres vides, ens acompanya, molts cops en silenci, però, mai oblidat. Va ser un accident de cotxe, però, ningú ens pot prendre tot el que vàrem viure, tot el que ens va donar l’enyorada Núria Cifuentes. Sempre la tindrem amb nosaltres agraïts d’haver-la tingut, de ser una dels nostres, del seu exemple.

Un petó ben gran Núria.

 

Adjunto

notícies del club

LA NOTÍCIA QUE NO HAGUÉSSIM VOLGUT QUE SUCCEÍS MAI. NURIA CIFUENTES ENS DEIXA

Era el darrer dia de novembre, quan, a mitja tarda, ens van comunicar la fatal noticia. No ens ho volíem creure. No podia ser, Vàrem telefonar a Regió 7, no ens atrevíem a telefonar a casa seva. La confirmació d'un accident a Viladecavalls, amb una jove de Sant Joan que havia perdut la vida semblava confirmar-ho. Però l'esperança es l'últim que es perd. ¿Sabeu el nom? vàrem preguntar. I no el sabien. Quan el sapigueu ens ho dieu. Gràcies. Els rumors corrien per les nostres instal•lacions, però, fins que no fos al 100% cert volíem agafar-nos al clau roent que trobéssim. Ho sabíem però no ho volíem acceptar. Era poc abans de les 20 h. quan des de Regió7 ens ho confirmaven. Era la Núria Cifuentes. Les llàgrimes que fins aquell moment quedaven contingudes per una remota paret d'esperança sorgiren dels ulls de tots aquells que la estimàvem. La piscina, casa seva, era plena de dolor. Res ens la tornarà, res serà igual sense ella.

L'endemà va ser encara més dur. Era veritat, no era un mal son. Les seves amigues i amics més propers, federacions, clubs, hom es va bolcar fent-nos arribar el seu suport per la desgràcia. A tots ells moltes gràcies. El tercer dia va ser el del comiat. Era el migdia del 2 de desembre i la Parròquia de Sant Joan de Vilatorrada era plena a vessar. Amb una família que no entenia perquè, però que va trobar el suport d'una multitud d'amics, d'amigues de tots aquells que sembla que només siguin coneguts, però, quan els necessites són al teu costat. Tot va ser molt emotiu, Les paraules dirigides a la Núria, per part de la seva millor amiga i capitana, la Núria Falla, de les seves companyes d'equip van que l’envoltaven, la definien perfectament. Contenien la comunicar la singularitat de la "Cifu", com elles li deien, li diuen i li diran,  explicaven perquè era especial i perquè l'estimaven tant.

I per cloure l'acte, el coratge d'un pare, capaç de superar el més dur dels tràngols, per agrair en nom propi i de la seva família, la presència, el confortament que dona saber que una manera de fer durant la vida te un valor, un premi que fa més portable els moments difícils que ens porta l'existència. L’adeu, un per un a tots els presents feia que cada abraçada de condol va ser el millor testimoni d'agraïment a tots els que vàrem voler estar al seu costat en tant trist dia.

Ho sentim de tot cor, Javi, Maria Rosa, Patricia. Ens trobareu pel que calgui."

 

EL CLUB INSTAURA EL PREMI NÚRIA CIFUENTES MARTIEZ

Els valors que des del Club Natació Manresa es volen transmetre a la societat, els propis de l'esportista. Esforç, sacrifici, compromís, amistat, solidaritat, companyonia, capacitat d'integració, convivència, vida sana, esperit jove, alegria, respecte a les regles, educació, formació i vida familiar, tot allò que les presses de la vida moderna, amb un egocentrisme cada día més marcat, fa que quedi en l'oblit de les persones.

Tots aquests i algun més tenen una personificació en una persona que ens ha deixat, la Núria Cifuentes, per tal motiu la directiva del mateix amb el recolzament de la gent de l'esport ha creat el Premi Núria Cifuentes Martínez.com a homenatge a la mateixa i en suport a aquesta manera de fer, d'aquesta manera de viure diferent que te la gent de l'espot.

 

PREMSA DEL 1R. PREMI NÚRIA CIFUENTES AL VALORS HUMANS

Aquest passat dilluns el Club Natació Manresa va presentar el Premi Núria Cifuentes Martínez als valors humans en l'esport, en reconeixement a la jove waterpolista del club recentment desapareguda a causa d'un accident de cotxe. L'acte va ser presentat pel president del club Francesc Barés, acompanyat pels seus vicepresidents Josep Ribera i Rafael Izquierdo, el president del Consell esportiu del Bages, José Empez i el president del Futbol Sala, Miquel Bermusell, així com Oriol Fontanet, el creador del trofeu que es lliurarà als guanyador.

 

 

El president, va voler destacar el suport rebut pel món de l'esport a aquesta iniciativa: des del Consell català de l'esport, ajuntament, als clubs de diferents especialitats de Manresa. Seguidament va procedir a explicar el perquè i perquè ara del Premi: "Malauradament, un trist accident de carretera amb la pèrdua d'una esportista jove, la Núria, que ens culpí a tots, va fer que sorgís amb força la necessitat de fer palès aquells valors de l'esport que el dia a dia deixen en l'oblit i que són els més importants per a la formació de les persones".

 

Barés va seguir "la tristor per la pèrdua de la Núria no ens va privar de reconèixer, que ella, aquella esportista que des de els cursets de natació havia passat la vida omplint d'alegria els cors d'aquells que compartien amb ella entrenaments, viatges, festes, aficions, era l'exemple, el prototip del que tots els clubs volem impregnar als nens i nenes que venen a les nostres instal·lacions. Les medalles, copes, rècords, son un més a més. Una forma de vida sana, en la cultura de l'esforç, esportiva, d'amistat, de companyonia es quelcom que no té preu. I la Núria ho tenia tot".

 

"En homenatge a ella i reforç a tot el que representa instaurem aquest Premi. Un premí en el que tothom pot ser guanyador. No fa falta llançar-se a la piscina, ni superar les tanques, ni fer gols. Es un premi a una manera de fer, desinteressada, amb lleialtat".

 

Gaspar Ventura comentà el reglament del Premi, un reglament en que les bases recullen clarament la idea de premiar els valors per sobre d'uns resultats. Uns valors que estan per sobre de la consecució dels noms i èxits puntuals, uns valors que ajuden a formar la persona cara a la vida. En el seva explicació Ventura explica que al premi hi poden aspirar tan persones individuals, com clubs, empreses o col·lectius i es tracta de premiar des d'una trajectòria a un fet puntual que sigui exemplar.

 

El premi serà anual, lliurant-se el darrer divendres de novembre, a excepció del primer que està previst es lliuri a finals de gener, principi de febrer. En aquesta edició es lliurarà un trofeu al guanyador i un a la família de la esportista desapareguda.

 

El jurat estarà conformat pel president del Club Natació Manresa,  el Secretari/a del Consell Català de l'esport, el regidor/a de l'Ajuntament de Manresa, el president/a del Consell esportiu del Bages, els presidents dels Bàsquet Manresa, CAM, CE Manrsea i Futbol Sala Manresa, representants dels medis de comunicació de Manresa, fent de secretari el gerent del Club, amb veu i sense vot.

 

Seguidament Oriol Fontanet va procedir a exposar la idea del que serà el premi. És un una peça de bronze, amb el número 5, amb el que jugava Cifuentes i un número que identifica al millor waterpolista i al CN Manresa. En la part superior anirà l'escut del club en brillant. En la columna, en una de les tres cares hi aniran mots de valors de l'esport, en els que ressaltarà en cadascun una lletra per formar la paraula NÚRIA.

 

1R. PREMI NÚRIA CIFUENTES

LA PRIMERA EDICIÓ PER L’EQUIP FEMENÍ DE WATERPOLO DEL CN MANRESA

La sala 2 d’activitats dirigides de les piscines municipals de Manresa, degudament engalanada,  va acollir l’acte de lliurament del primer premi Núria Cifuentes. Més de cent persones emplenaven l’espai esportiu. La gala, va ser presentada per Elisabet Ventura, periodista, waterpolista i amiga de l’esportista desapareguda, que acompanyada per imatges apropiades de diferents moments emotius i esportius projectades , després de donar la benvinguda a tots, va glosar les virtuts de la homenatjada, virtuts que son les que des del Club Natació Manresa i els clubs esportius, es tracta d’impregnar als joves que passen per les seves files en la seva formació vers a la vida. Aquestes virtuts, escrites en el Premi, triangle de bronze massís, son una descripció del que portava la jove atleta en el seu fer diari. Companyonia, alegria, educació, valors, formació, esforç, ètica, amistat i solidaritat. En acabar la seva introducció, donà pas al president del club, Francesc Barés ,  el qual, en moments mostrant la seva emoció,  va explicar que ja fa gairebé 80 anys que des del Club Natació Manresa que predica aquesta doctrina de valors , una forma de vida diferent, que sense l’ajut dels pares, de les famílies no seria possible. Per cloure la seva intervenció demanant als pares i germana de la Núria, Javier , Mari i Patrícia, pugessin a recollir el Premi número zero en nom de totes les famílies.

Va prosseguir l’acte amb la l’obertura del sobre que tenia en el seu interior la decisió del jurat. Per unanimitat i per ser fidel exponent dels valors que es premiaven va concedir a l’equip de waterpolo del CN Manresa. L’equip encapçalat per les veteranes i amigues de la homenatjada, Núria Falla i Mireia Ventura,  seguides per les més joves,  les que havien estat, totes juntes, les que havien gaudit més de la Núria i que més la troben a faltar i li acabaven de dedicar el partit jugat davant el CN Vallirana, pujaren per rebre el premi i una replica per cadascuna d’elles. El Premi el va rebre la capitana Núria Falla de mans de Javier Cifuentes, el pare, que acompanyat del president del club, Francesc Barés, l’alcalde de Manresa, Josep Camprubí, la regidora d’esports de Sant Joan de Vilatorrada, el president del Consell Esportiu, Josep Empez, i el vicepresident de la Federació Catalana de Natació, Miquel Trapé, va procedir a repartir la replica a jugadores i l’entrenador Carles Sanz.

Finalitzà l’acte l’alcalde de Manresa, Josep Camprubí que va mostrar el seu acord amb el que es premiava, uns valors de l’esport que son molt importants en la preparació per la vida. Va tancar la seva intervenció desitjant llarga vida a l’esport, al Club Natació Manresa i al Premi Núria Cifuentes.

 

 

 

 

 


Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa