Sergi Mora, un campió afillat pel CN Terrassa, amb el CN Manresa al cor. #90anysCNManresa

 

Sergi Mora, un campió afillat pel CN Terrassa, amb el CN Manresa al cor. #90anysCNManresa

 

Sergi Mora Belmonte ha estat el darrer jugador de casa nostra en jugar un partit amb la selecció estatal de waterpolo absoluta. Nascut el juliol de 1982, en Sergi, bon nedador, fort i àgil, ben aviat va triar el waterpolo, en el que es convertí en el líder de l’equip juvenil del CN Manresa que va aconseguir el segon títol estatal en la historia de la nostra entitat.  

En Sergi, jugava a la boia i era imparable pels defenses contraris. Era fort, però no gegant, però la seva intel·ligència i rapidesa de moviments, impròpia per un jugador tant jove i gran, el convertia en una peça clau de l’equip que entrenava  Angel Peirón. Les seves virtuts no van passar desapercebudes pels clubs grans, així, ben aviat, el va fixar Jordi Payà, el tècnic manresà del CN Catalunya. Allà va evolucionar. No tenia prou cos per jugar de boia a nivell internacional, però, la seva condició física i rapidesa nedant el van portar a jugar per l’esquerra de l’atac.

No va tardar massa a fixar pel CN Terrassa que entrenava Rafa Aguilar, allà va explotar. Durant molts anys, una dècada aproximadament, va ser el millor jugador de les lligues, arribant a la selecció estatal absoluta, on va aconseguir medalles internacionals com en l’europeu de Belgrado 2006, on va ser bronze, jugant un altre Europeu a Malaga 2008. També va estar en dos Jocs Universitaris, a Corea del Sud i Esmirna, en tres finals de Lliga Mundial, Toronto (Canadà)  Atenes (Grècia) i Gènova (Itàlia), on també va aconseguir el bronze.  Aconseguí ser màxim golejador de la Lliga de Divisió d’honor, guanyador de la Nit de l’Esportista de Manresa...

Només li ha faltat arribar als Jocs Olímpics, hi va ésser molt a prop, fins i tot podria afirmar que ho mereixia, però la sort i la gran categoria dels companys qeu jugaven en la seva posició el van deixar sense el premi que mereixia.

Però ¿sabeu que?. Els seus èxits esportius no han estat el millor, doncs, sempre ha mostrat sentir els colors del CN Manresa, els egarencs l’ha afillat, ara hi fa d’entrenador, però, sempre ha estat nostre. Qui sap si tornarà. Clar que , darrere seu, hi havia el suport necessari per arribar a ser un campió, el seu pare Jordi, que sempre el va recolzar, fent de delegat de l’equip a Manresa i sense perdre’s un partit en tota la carrera del Sergi.








Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa