Moments delicats pel club. Conveni per la intervencio de la gestió. #90anysCNManresa

 



Moments delicats pel C N Manresa, és fa impossible complir el contracte per la construcció i gestió del Nou Complex de les Piscines Municipals de Manresa. En l’assemblea del dia 3 de febrer del 2012, el president Barés demana el beneplàcit de l’assemblea per a poder negociar la possible rescissió del contracte d’acord amb l’Ajuntament de Manresa.

De les diverses possibilitats que hi ha per aconseguir la viabilitat del projecte, amb un ajuntament tant ofegat pel deute com el club, és considera que , per a decidir, cal disposar d’informació, que , des de la casa gran, confien a una persona Jacint Seriols, que del 2004 al 2011 va exercir de cap del Servei de Projectes Urbans de l'Ajuntament de Manresa. Cap de Servei de Gestió de Serveis Urbans. Fred i allunyat del que era el negoci va fer un informe correcte econòmicament, però sense cap sensibilitat per ‘apartat esportiu i social, sense entendre que hi havia quelcom més que una instal·lació. Deduir que era deficitària i que pagant més s’arregla era una conclusió obvia.

Tot va ser obrir una porta cap a una exempció de responsabilitats d’una de les parts, cal dir que condicionada per la economia d’aquell moment, doncs, la petició de refer l’equilibri econòmic que va fer el CN Manresa en aquell moment, cas d’haver anat més enllà, entenem que era una manera possible de solucionar la situació.

 

El conveni per la intervenció tenia aquests fonaments:

 

L’Ajuntament i el Club Natació Manresa signen el conveni que permet la intervenció municipal de les piscines

 

          El procés s’iniciarà l’1 d’abril, tindrà una durada màxima de tres mesos i té com a objectiu analitzar la situació econòmica del complex esportiu i determinar si es possible arribar a un acord per extingir la concessió.

 

Manresa, 26 de març de 2012. L’Ajuntament de Manresa i el Club Natació Manresa han signat aquest migdia de mutu acord el conveni d’intervenció del contracte de concessió de les piscines municipals de Manresa. L’alcalde Valentí Junyent i el president del club, Francesc Barés, han estat els encarregats de formalitzar aquest acord que ha de permetre redreçar la situació financera del complex esportiu.

 

La intervenció, que començarà l’1 d’abril i serà com a màxim de tres mesos, permetrà determinar amb exactitud la situació real patrimonial, econòmica i comptable de la concessió, a efectes de prendre les decisions més adequades per a una eventual liquidació del contracte i alhora per a la millora de la gestió futura.

 

Els termes de l’acord assenyalen que “l’objectiu final serà determinar si és possible l’extinció per mutu acord del contracte, l’assumpció de la gestió del servei per un nou ens, establir quins drets i obligacions haurà d’assumir per via de subrogació el nou gestor.

 

El conveni recorda que el ple de l’Ajuntament de Manresa va adjudicar el 20 de juny de 2005 al Club Natació Manresa el contracte de concessió administrativa de construcció i explotació del nou complex esportiu de les piscines municipals. I que la concessió va començar 26 d’agost de 2005. També assenyala que la gestió de la concessió des del seu inici ha comportat dificultats econòmiques per al Club Natació Manresa i que s’han generat pèrdues que fan perillar la viabilitat de la concessió.

 

Recull, igualment, que el 3 de febrer passat, l’assemblea extraordinària de socis del club va aprovar l’acord de facultar al president, Francesc Barés, per negociar la possible extinció de mutu acord del contracte de concessió de les piscines municipals.

Barés va presentar l’1 de març un escrit a l’Ajuntament en el que sol·licita formalment l’obertura d’un període de negociació entre els representants municipals i els del Club per valorar la possibilitat d’arribar a un acord per resoldre la situació.

 

Així, amb aquesta intervenció, l’Ajuntament de Manresa assumeix el control de les piscines durant el termini establert mitjançant un equip interventor integrat per personal municipal al que la direcció de la concessionària cedirà la gestió.

 

L’equip d’intervenció estarà format inicialment per un interventor, economista, que coordinarà l’equip, el secretari general de la corporació, un jurista, un tècnic esportiu, un d’instal·lacions, un tècnic municipal del Departament de Recursos Humans i el personal administratiu que s’estimi adient. Aquest equip  substituirà l’actual direcció comptant amb la col·laboració de l’equip directiu actual per aquelles decisions relatives al funcionament ordinari de la concessió.

 

Amb la intervenció es determinarà per part de l’equip interventor, que elaborarà un informe final, la situació econòmica real de la concessió. L’informe inclourà una conclusió sobre la viabilitat de l’explotació per part d’un nou gestor, amb indicació dels efectes econòmics, jurídics i tècnics que això impliqui.

 

Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa