En el moment més complicat de la historia del CN Manresa., Javier Cifuentes accepta la presidencia. L'Assemblea del 26 d'abril del 2013. S'accepta perdre la concessió i es negocia amb Ajntament i Augües de Manresa el futur del club.

 En el moment més complicat de la historia del CN Manresa., Javier Cifuentes accepta la presidencia. L'Assemblea del 26 d'abril del 2013. S'accepta perdre la concessió i es negocia amb Ajuntament i Aigües de Manresa el futur del club.



Acta de l’Assemblea del Club Natació Manresa de 26.04.13
Assistents: Antoni Alberola, Jerònim Alberola, Josepa Alsina, Francesc Barés, Isabel Caballero, Manel Cabot, Patrícia Cifuentes, Fco. Javier Cifuentes, Jordi Codina, Amadeu Corrons, Joan Cubillas, Remedios Diaz, M Alba Estany, M Josep Guillem, Rafael Izquierdo, Antònia Martín, Pilar Orozco, Antonio Pàez, Mª Falgas Pérez, Josep Resa, Miquel Ribera,, Josep Ribera, Jordi Riera, Lluís Rodriguez, Marcel Roqueta, Gemma Rovira, Lídia Sagués, Maties Sala, Julian Sanz, Jordi Serracanta, Mª Isabel Treviño, Xavier Vargas , Gaspar Ventura M. , Jordi Vidal ,.
En primer lloc es procedí a l’informe del president Javier Cifuentes, que va comentar, que en la seva primera assemblea com a president, volia abans que res, testimoniar el seu agraïment als meus companys de junta per la seva confiança i demanar un marge de confiança a l'assemblea en una etapa tan difícil, potser la més difícil, en la llarga història del club. Assegurant que treball, dedicació i estima a la nostra entitat segur que no faltaran.
Seguidament es va retre homenatge a dues persones que ens han deixat recentment i que han estat importants en la història de la nostra entitat. L'expresident Antonio Gramunt Bosch, amb una tasca important, però llunyana en el temps al capdavant de la nostra entitat, un altre, Josep Serra Marcet, membre de junta directiva fins al moment del seu adéu, al qual ens unia una relació d'amistat sincera i que ha estat la persona que amb el seu consell ens donava aquest plus sempre necessari que dóna la perspectiva dels anys. En la seva memòria es va fer un minut de silenci.
A continuació , el president recordà, el camí recorregut durant l'any passat, transcendental en el futur del club. Des del mes d'abril de l'any passat, alhora que s'iniciava la intervenció de la concessió administrativa de la gestió de les Piscines Municipals de Manresa, s'iniciava la negociació per estructurar el final de la mateixa i es pactaven els fonaments del futur del club. Va ser dura, una cosa i l'altra, sobretot per la situació de negociació amb cartes molt diferents a la mà per a un i altre costat. Els resultats es van exposar i aprovar en l'assemblea extraordinària de final d'any.
Era l'hora de posar la màquina en marxa, però no sortint de zero, sinó que amb un llast que durant un període més o menys llarg hem d'assumir. Això va fer que el president Barés considerés que era convenient un canvi en el timó del club amb el qual, amb saba nova, el club es “reinventés”. La implicació en les negociacions, explica, el va fer bon coneixedor de tots els secrets del funcionament del club i de la relació amb Aigües de Manresa i l'Ajuntament de la nostra ciutat. Per asseverar: Em sentia i em sento capaç i la confiança dels meus companys va fer la resta.
Explica en la seva intervenció que va entendre que era el moment d'un canvi radical en la filosofia del club. De la gestió professional s’havia de tornar al voluntariat, a persones implicades en el dia a dia que facilitessin el treball diari dels tècnics, amb la seva aportació desinteressada havíem cobrir les necessitats organitzatives del club i això passava per una ampliació de la junta directiva, amb persones amb un perfil diferent que completaven un equip del qual mes sento satisfet, una barreja d'il·lusió i experiència que segur van a portar al club pel camí idoni. També ha hagut tres renúncies, Marcel Roqueta, Ramon Roqueta i Francesc Comellas, que van expressar la seva voluntat de deixar el càrrec ja que entenien que la seva aportació podia ser igual de valuosa des de fora de la Junta Directiva, a ells els va agrair el gran treball realitzat.
Per tancar la seva introducció i per poder tenir un desenvolupament concorde de la reunió donaria pas al punt del dia de la ratificació dels nous càrrecs directius:
Aquestes noves persones són:
Antonio Pàez Vocal de waterpolo
Antònia Capdevila Vocal de natació sincronitzada.
Gaspar Ventura Secretari.
Isabel Caballero Vocal de waterpolo.
Xavier Vargas Vocal de Triatló.
Xavier Velasco Vocal de natació.
Persones per a les quals va demanar la seva ratificació en els càrrecs.
L’assemblea ho aprova.
Seguidament el secretari ratificat va procedir a seguir l’ordre establert de l’assemblea d’acord amb les funcions que recullen els estatuts. En primer lloc va recordar la normativa que regulen les assemblees i va passar al següent punt de l’ordre del dia:
Lectura , si s’escau, de l’acta anterior. Explicant que ja havia estat aprovada pels tres voluntaris que la mateixa assemblea va autoritzar, recordà que la mateixa havia estat exposada en la web del club segons acord assembleari, es va considerar innecessària la lectura de la mateixa.
Seguidament es passa al següent punt de l’ordre del dia, Aprovació comptes exercici. En el Balanç de Situació el tresorer, ajudat del PowerPoint i recolzat per la documentació adient, com és el tancament que va fer l’ajuntament de la Concessió Administrativa, en el que s’inclou a favor del club la taxació de les obres amb els imports deduïts , per valor de 207.073, 81€, essent favorables a l’Ajuntament de la nostra ciutat els referents als consums elèctric i d’aigua, 727.128,32, les multes per sancions per incompliments, 42.124,68€, més els deutes tributaris ( IBI’s/IAE’s) 241.621,90€, més el resultant dels canons de promoció esportiva, que exposa la realitat del club i que en xifres és la següent:
Després d’alguna intervenció del Sr. Amadeu Corrons, que fa adonar de la manca d’una part de la documentació en el PowerPoint, que el tresorer agraeix i completa convenientment, s’aproven, constatant la situació d’extrema dificultat.
També presenta el compte de pèrdues i guanys , que és el següent.
També s’aprova.
En el següent punt de l’ordre del dia , la Liquidació pressupost, el tresorer comenta que no és pot presentar degut als desajustos produïts per la pèrdua de la concessió administrativa, per tant no tindria massa sentit. L’assemblea ho entén i aprova la mesura de deixar sense efecte aquest punt.
A continuació el tresorer presenta el pressupost per l’exercici següent, un exercici adaptat i que encara ens fa tenir dubtes, doncs, els pactes assolits amb Aigües de Manresa i l’Ajuntament encara no tenen una durada suficient per disposar de l’experiència necessària , per tant estan fets molt teòricament.
El pressupost és aquest:
L’assembla els aprova , després de les valoracions fetes pel soci Amadeu Corrons, que encara que es complissin, 28.940,00€ anuals per pagar el que hi ha pendent es inviable.
El president intervé en aquets punt assegurant de que el més fàcil és rendir-se i que el club desaparegués, com diu el soci , però que per llançar 80 anys d’història sempre estem a temps, no és pot defallir i les negociacions amb els creditors i les noves condicions que s’han de pactar amb l’ajuntament i Aigües de Manresa ens han d’ajudar a que el club superi aquest moment, el més difícil de l’historia de l’entitat i pugui arribar als 100 anys amb vitalitat.
Amb el tema econòmic tancar i aprovades va procedir a la presentació de la memòria d’activitats, essent el primer en sortir el nou vocal de natació, Xavier Velasco. Des del faristol i ajudat per un power point, inicià la seva intervenció ressaltant les xifres de nedadors del club en la temporada passada, 87. va remarcar els rècords del club superats, 12 masculins i 24 femenins, més 12 de relleus. A continuació relatà les competicions en que el club ha participat, amb menció pels entrenadores /es i delegats, i sobre tot els medallistes, amb un reguitzells de nom que inviten a l’optimisme, Pol Escofet, Arnau Orrit, Judit Cèsar, en categoria benjamí sota les ordres d’Anna Duran i Montse Fontcuberta. En aleví, amb Carla Fargas d’entrenadora, va tenir bones actuacions i medalles a nivell estatal, Vinyet Serra, Shalana Rodriguez i Berta Massats, als que s’afegirien en l’àmbit català Tiffany Gómez, Laura Subirana i Guillem Làzaro. L’equip que entrena Núria Moreno també va estar a un molt alt nivell, la qual cosa es de destacar doncs, ja son els “grans “ de la casa. Els medallistes han estat Alba Rovira i el seu germà l’Arnau Rovira, aquest a nivell estatal i consolidat entre les realitats més prometedores de la natació espanyola.
En waterpolo, Isabel Caballero, inicià la seva exposició dient de que seria més breu que la natació. Els equips absoluts masculí i femení van ser els primers en esser nomenats, essent les seves classificacions en les Lligues estatals, de 2ª Divisió el masculí, el vuitè , i en !ª el femení, quartes. Els equips absoluts jugaren també els Campionats de Catalunya. Els altres equips del club participants foren, el juvenil masculí, magnífic novè classificat sense sort en la promoció d’ascens, cadet masculí i femení, infantil i aleví mixta. Per cloure la seva intervenció recordant el títol de campió de Catalunya de Sergi Abad amb la selecció catalana infantil a Jaen.
La vocal de natació sincronitzada , Antònia Capdevila, es presentà, per seguidament explica que és la secció més jove del club, amb només quatre anys, però que ja disposa de 52 nedadores i dues entrenadores en l’actualitat, Nira Santos i Alba Ramirez. Pel que fa a les competicions en que s’ha participat explica que la Lliga Interclubs, en figures, competició individual com en combos, competició per equips. Les medalles en aquest primera competició van ser per a Pilar Gibert i Núria Gatell. Totes les nedadores van participar en la exhibició que es va desenvolupar el 9 de juny de l’any passat, amb un gran èxit de públic que emplenava les graderies. També explicà que en l’actual lliga interclubs, els equips participen en els tres nivells, i tant en el 1r. Com el 2n. Nivell el nostre equip ha estat primer, mentre que en el nivell 3., foren cinquenes. A nivell individual Aida Aguacil, va ser primera i Marina Parcerisa segona.
Per tancar aquest punt, Xavier Vargas, va exposar les activitats de la secció de triatló. Setens en la Lliga Catalana i el seu objectiu seria mantenir-se en la primera divisió, encara que les baixes produïdes fan complicat aconseguir-ho. Els esportistes d’aquesta secció son uns 50, que tots tenen el mateix objectiu, gaudir de l’esport. També comenta les innovacions per a motivar i relacionar-se entre els membres de la secció, amb el Twiter i el Faceboock. Agraint l’atenció clou la seva intervenció.
Abans de tancar el punt hi ha l'aclariment que demana la sòcia Mª Josep Guillen sobre si hi havia secció màster o no. Se li confirma que si que n’hi ha i el president pren nota per tal de que es corregeix pel futur que no s’expliqui les seves activitats en l’assemblea.
En el penúltim punt de l’ordre del dia Proposta de modificació dels estatuts per adequar-los a la nova situació. El president explica que s’està en negociacions amb l’ajuntament i Aigües de Manresa per establir les condicions pel proper període de tres anys de la situació del club i els drets dels socis i que es farà l’assemblea el mes de setembres pel seu coneixement i aplicació en l’apartat esportiu ver la temporada propera que s’inicia el mes de setembre/octubre.
En el torn obert de paraules es produeixen varies intervencions referents a la situació actual dels socis amb els drets dels mateixos. S’explica que el conveni actual , aprovat per l’assemblea de final d’any , i amb una durada de 3 mesos i un any, recollia els drets dels socis, i explicava que disposaven de 50 usos com a soci d’aigua amb la quota de soci i que quan aquests s’acabaven s’havia de passar a apagar la quota d’abonat mensual fins a tornar a la quota anual.
També es pregunta sobre la xifra de socis actual, uns 1100, i sobre la força real per a negociar amb Aigües de Manresa i l’ajuntament, al que el president respon que força real cap, en tot cas moral. Així i tot el president demana la confiança del socis en la negociació que ell mateix porta directament per al nou conveni que s’ha de prorrogar pels propers tres anys.
Jordi Serracanta comenta que el futur del club no passa per 50 usos o no, passa per una Junta Directiva que ratifiquessin unes eleccions i que s’encarregués de fer les funcions que degut a la situació econòmica i de la gestió de les instal·lacions, dels que ell també es sent responsable , i que es dediques a l’esport, que es l’objecte fundacional del club. Pensa que la xifra de nedadors es petita per una ciutat com Manresa y que les xifres haurien d’anar cap els 200 i que cada esportista ha de pagar el que pertoqui per fer la seva activitat , com fan els clubs d’altres especialitats. També es mostra satisfet de l’evolució de la secció de natació sincronitzada amb 50 nedadores.
Jordi Codina intervé per a dir que en una part pot estar d’acord amb la intervenció d’en Jordi Serracanta, però que calen possibilitats econòmiques per a la captació esportiva. Que aquesta ha anat minvant per una situació econòmica a la que no hi ha hagut el recolzament necessari de l’administració, fins a una xifra esgarrifant. En aquesta situació recolza la decisió d’una junta valenta que es renova amb vocals de les seccions que aportaran el plus necessari per a la captació però que estarà necessitada d’un suport econòmic per a que pugui ser exitosa.
En Miquel Ribera exposa que entén que caldria fer un examen de consciencia i preguntar-se perquè els nedadors pleguen joves i no segueixen en el club. Que caldria fer una tasca de botiga, poc a poc i que aquesta gran base es consolidi que no plegui avorrida. I que disposar d’aquesta base d’esportistes pot fer incorporar als familiars i disposar d’una xifra de socis més gran. Se li respon que els convenis actuals no ho permeten. Ell insisteix que s’ha de treballar en aquesta línia.
En Xavier Velasco intervé per a explicar les tasques de captació que s’estan desenvolupant en l’actualitat, del que l’assemblea sembla congratular-se.
També hi ha varies intervencions valorant el tema dels drets dels socis del club per gaudir de la instal·lació de Navarcles. S’explica que ja disposen de les mateixes condicions que els abonats a aquella instal·lació, amb millors preus per jugar a pàdel i tennis i que poden gaudir de l’estiu per un preu molt ajustat.
Així i tot, el president fa una exposició en que reafirma la seva voluntat de en tancar la negociació amb Aigües i Ajuntament pel tema dels drets dels socis a les Piscines Municipals de Manresa el mes de setembre , per poder aplicar els acords a les seccions al inici de la temporada, es convocarà una assemblea extraordinària per tal de presentar les categories i drets dels socis .
Amb aquest compromís es tanca l’assemblea al voltant de les 21:30 h.
S’oferiren per a signar l’aprovació de l’acta els socis, Maties Sala, Jeroni Alberola i Amadeu Corrons.

Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa