Pere Miró i Sellarés. Membre del Comitè Olímpic Internacional. Més enllà els càrrecs, un exemple. #90anysCNManresa

 

Pere Miró i Sellarés. Membre del Comitè Olímpic Internacional. Més enllà els càrrecs, un exemple. #90anysCNManresa

 

És potser el dirigent més important a nivell internacional que ha donat Manresa, reconegut mundialment, a casa nostre, la ciutat de Manresa,  fora del club, el nostre, on va formar-se coma persona i esportista, competint en els nostres equips de natació i waterpolo, sembla que la gent ho desconegui, qui sap si és per la seva humilitat. En Pere Miró, posa la seva vàlua al servei dels ideals, darrera els líders, que sempre troben en ell un aliat que cap d’ells vol perdre.

Nascut a Manresa l’any 1955, gran any, doncs en aquella collita també hi vaig ser jo, perdoneu el toc , va ser nedador i waterpolista del Club Natació Manresa. Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per l’INEFC, va ser professor i director d’aquesta universitat, també regidor de l’Ajuntament de Barcelona, cosa que jo desconeixia, va ser l’any 1987-88 i va incorporar-se al Comitè Organitzador Olímpic Barcelona'92 com a subdirector esportiu i, posteriorment, subdirector general d’operacions. La seva vàlua no va passar desapercebuda per una  persona com en Joan Antoni Samaranch que el va incorporar al  Comitè Olímpic Internacional com a director de relacions amb comitès olímpics nacionals i de Solidaritat Olímpica. No va ser per ser català, com el president, prova d’això, és que , l’actual president del CIO, Thomas Bach, l’anomena director adjunt del Comitè Olímpic Internacional.

L’any 2020 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi.

Per algú amb un perfil com aquest, amb tants reconeixements, sembla que el que pugues oferir un club, encara que fos el seu, on va néixer com a esportista, podria quedar-li petit, però, no. En Pere Miró, , un home agraït, es va mostrar orgullós de que el seu club, el Club Natació Manresa el reconegués amb el Premi als Valors Humans Núria Cifuentes. Quan va venir a recollir-lo va mostrar la seva admiració per les noves piscines, les Manel Estiarte i Duocastella, va signar el llibre d’honor del club i va rebre l’escut d’or de l’entitat de mans del president Barés, un altre home nat l’any 1955.

En Pere Miró, és l’exemple de la transmissió de valors que des del club es consideren bàsics per la formació dels nostres esportistes. Es treballa per assolir campions, però no només a l’hora de competir, sinó també en la seva forma de ser.  

 
















,

 

Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa