Dimecres dia 25 d’octubre del 2023. La final de la Copa Catalunya de waterpolo a Manresa. Ens recorda com ens valoren des de la FCN i els clubs i ens milloren l’autoestima. #90anysCNManresa

 

Dimecres dia 25 d’octubre del 2023. La final de la Copa Catalunya de waterpolo a Manresa. Ens recorda com ens valoren des de la FCN i els clubs i ens milloren l’autoestima. #90anysCNManresa

 

Dimecres dia 25 d’octubre del 2023, les piscines Manel Estiarte i Duocastella s’emplenen de públic per a veure un gran esdeveniment esportiu, la final masculina de la Copa Catalunya de waterpolo. Sembla que sigui una crònica més de les que es fan cada setmana, però no, és una crida, un reclam, del nostre club que recorda la seva importància en el món dels esports aquàtics i la confiança que tenen les federacions en la nostra entitat.

La piscina, amb el pont mòbil en situació que la deixa en la mida olímpica, de 50 metres d’allargada, amb el camp situat a la dreta de la graderia pel públic, llueix fantàstica, fa goig, però encara més veure el voltant de la piscina plena de nens i nenes amb les samarretes blaves del club. La grada no va fallar, els aficionats al nostra esport l’emplenaven, les autoritats, encapçalades per l’alcalde , Marc Aloy que acompanyava al president de la Federació Catalana, Ramon Bosch, ocupaven el reservat que el club va destinar a ells.  Allà, hi eren els presidents dels clubs finalistes, en Claudi Martí i en Julian Garcia, el regidor d’esports de Manresa, Anjo Valentí, el cap de l’oposició, Ramon Bacardit i la Lluisa Tulleuda, l’expresident del club, Francesc Barés entre d’altres.

Res va fallar, el partit va respondre, tant els jugadors del CN Sabadell com els del CN Atlètic Barceloneta  van demostrar perquè son aspirants als títol europeu i , els jugadors, gairebé tots els que son o han estat campions del Món i Europa, han ofert un gran espectacle. També a aquests,  cal agrair-los les atencions amb els joves jugadors/es locals que els demanaven autògrafs. Una nit perfecte que hauríem de repetir més sovint.

Permeteu-me que faci avinent a les paraules dels dos presidents,  un, en Claudi Martí, del CN Sabadell, que recordava amb gran estima quan venia a jugar a Manresa, gairebé ho enyorava o com en Julian Garcia em deia que pensava que el club havia recuperat la gestió de les instal·lacions, il·lusionat, doncs, veient tot el que envoltava el partit el feia creure que el CN Manresa tornaria a estar entre l’elit.  Tant de bo vaig pensar, però en determinades condicions.

El cant de l’himne de Catalunya, els segadors, va fer que l’acte encara arribés més endins de cadascú dels que hi érem.

 L’endemà, quan els arbitres em felicitaven o el director tècnic de la federació estatal Rafael Aguilar, telefònicament em deia que havia estat un èxit i que el club ha d’estar en competició estatal, en la lliga de primera divisió, no cal que sigui la d’honor, però que per historial i potencial ho mereix, em van acabar de ratificar que la lluita no ha de cessar per aconseguir tornar al club on mereix, tant per Manresa com per tots aquells 300 esportistes que fa pocs dies desfilaven en la presentació del club. Estic convençut que no es impossible.

I tanco amb un agraïment a la directiva del club que  ha fet, fa i, ben segur farà, petits miracles com el d’aquest dimecres.












Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa