1r. trimestre del 79, Nuri Moreno es corona como la millor en els 200 braça. L’escola de braça del CN Manresa femení, la millor de ‘estat. #90anysCNManresa

 

1r. trimestre del 79, Nuri Moreno es corona como la millor en els 200 braça. L’escola de braça del CN Manresa femení, la millor de ‘estat. #90anysCNManresa

 

L’any 1978 es tancava amb la consolidació de Núria Moreno, malgrat només tenir 14 anys, entre les millors bracistes de l’estat, mentre Assumpta Pelfort era la seva millor aliada en l’elit.

En les classificacions per edats, Eusebi Matiñó, fins a 10 anys, el malaurat Carles Texidó i Sebastià Padrisa, fins a 14 anys en homes, mentre en les noies, Lluïsa Felip i Anna Obradors acompanyaven a Núria Moreno entre els destacats d’aquesta categoria, Pelfort i Pau Capell, amb Jose Maria Valiente entre els més grans.

L’any començava amb un pas ferm de Núria Moreno, imposant-se en el II Gran Premi Internacional en els 200 metres braça, superant a la recordwomen estatal, la també manresana Olga Estefanell.

El primer trimestre de l’any 1979 és la ratificació de la nedadora del Xup. La Núria s’imposa també a la favorita Estefanell en el campionat d’Espanya Absolut celebrat a Palma de Mallorca, és cinquena amb la selecció estatal absoluta en la VII Copa Llatina, a Rio de Janeiro,  i en el campionat de Catalunya absolut, nedat ala piscina màgica del CN Sabadell, al carrer Montcada, la Núria s’imposava a totes les competidores i feia el rècord d’Espanya de 14-15 anys , en els 200 metres braça, amb una marca de 2.39.6

Gaspar Ventura i Pere Balcells acudien a la taula de treball sobre els objectius esportius dels entrenadors en els clubs.

En la II Competició estatal per edats, hi trobem en Carles Teixidó, la Nita Obradors, però una millor classificada que , fins ara, només havíem anomenat pels seus fills, Maria Josep Guillen, que s’imposava en els 100 braça de nascudes l’any 1965.

En waterpolo , el duet Canal Estiarte son claus per aconseguir el segon lloc en el tradicional torneig de Pasqua juvenil, només superats per Itàlia. A excepció del partit davant els transalpins, perdut per 5-4, els dos manresans , van fer més de la meitat de gols en cadascun dels partits. Al final, en Manel , amb 17 gols , va ser el màxim golejador del torneig.






Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa