1978. Per primer cop el CN Manresa en una competició oficial de waterpolo. #90anysCNManresa

 

1978. Per primer cop el CN Manresa en una competició oficial de waterpolo. #90anysCNManresa

 

Mentre la natació patia pel relleu de les grans figures, el waterpolo gaudia de la plenitud, es participava per primer cop en una competició oficial europea, la Recopa d’Europa. El sorteig, desafortunat, ens va portar a jugar a Holanda a casa del De Roben i amb el Korcula de l’antiga Iugoslàvia, més el representant suec.

Davant els balcànics, jugant un gran partit, van haver de donar el braç a tòrcer, 10-8, la qual cosa va fer que el partit davant els locals fos decisiu. Un mal inici del mateix va fer que la reacció es quedés curta, 8-7, essent un fet la eliminació. Hi va influir que la incorporació de Toni Ventura no es pogués fer efectiva per temes burocràtics. El partit davant l’ Sparvagen es va guanyar , però, el somni de superar la fase es va esvair. Així i tot l’experiència va ser impagable i cal valorar la participació recordant que el Korcula, amb l’esquerrà Marovic, es va proclamar guanyador de la competició.

Entre tant, en el Mundial de Berlin de natació, tenim dos representants, en Manel Estiarte i Gaspar Ventura, que , després d’una primera fase molt igualada, perdent per un gol amb Grècia i Iugoslàvia i clarament amb Hongria, va quedar despenjada per després superar a Israel, Holanda, Grècia, perdre per un gol amb Austràlia  i empatar amb Cuba[GV1] [GV2] .

Els infantils jugaven la final a Jerez de la Frontera, on feien un digne paper.

En natació, en els campionats d’estiu, segueixen en ascens Pelfort, Moreno, Obradors i Valiente.







 [GV1]

 [GV2]

Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa