1978, la sorpresa més gran en el waterpolo estatal. El CN Manresa subcampió de Lliga. #90anysCNManresa

 

1978, la sorpresa més gran en el waterpolo estatal. El CN Manresa subcampió de Lliga. #90anysCNManresa

 

L’any 1978 va ser el de la gran sorpresa, podeu estar ben segurs que mai hi hagut quelcom tant inesperat com ho va ser el subcampionat del CN Manresa en aquella lliga. Va ser una temporada espectacular, recordo que, després de salvar la categoria al campionat de Catalunya, es va iniciar la lliga estatal sense més mires que jugar cada partit per a guanyar.  La victòria , en la segona jornada, davant el CN Barcelona, ens va donar una gran dosis de moral, es podia guanyar a qualsevol. La derrota a Saragossa, amb un molt mal arbitratge, com deia la revista Crol de la federació espanyola, ens va privar d’assolir el títol, doncs, en la classificació només comptabilitzant els resultats entre els aspirants al títol, nosaltres fórem els campions. Adjunto classificació i resultats d’aquella lliga , doncs, entenc que cal , que son històrics, així com la fotografia d’aquell equip, jove, amb jugadors de 16 anys en el titular. Potser dels millors waterpolos que recordo.

Entre tant, amb la piscina plena de gent per veure els partits, la gent de l’esport de Manresa tenia una cita quinzenal que va durar varies temporades. Allà va néixer la llegenda del waterpolo manresà, que amb representants , liderats per Manel Estiarte, han anat mantenint encara fins ara.

Entre tant, la natació patia la marxa de l’entrenador Josep Claret al CN Sabadell i les millors nedadores marxaven, Montse Majó al CN Barcelona i Olga Estefanell amb en Josep,  de les “veteranes” només quedava la Rosa Estiarte, les que restaven, promeses, Assumpta Pelfort, Nuria Moreno i Anna Obradors, anaven al centre d’Izarra, curiosament amb  els tècnics Kees Oudegeest i la seva esposa llavors, Mary Kok, la que va ser la primera dona entrenadora del nostre club. En els resultats en les competicions importants, Rosa Estiarte es mantenia en el pòdium en els Campionats de Catalunya en els 100 braça, mentre Núria Moreno ja feia el salt a l’elit  amb dos bronzes en els estatal d’hivern en els 100 i 200 metres barça, mentre Assumpta Pelfort era entre les millors en papallona i lliures. El relleu d’estils, amb Rosa Estiarte, Núria Moreno, Anna Obradors i Assumpta Pelfort ocupava un digne cinquè lloc.  Entre els homes José Valiente mostrava les seves possibilitats en braça.

 







Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa