L’estiu de 1992, molt més que els JJOO de Barcelona, un nedador del CN Manresa es proclama Campió d’Europa Júnior, dos nedadors comparteixen pòdium en el Campionat d’Espanya Estatal, . #90anysCNManresa

Encara que sembli que no pot ser, l’any 1992, hi va a ver més activitat, en la qual, el Club Natació Manresa va ser un actor destacat. Avui parlem de natació i del primer campió d’Europa, i de moment l’únic , en categoria Júnior. Va ser a Leeds, però, deixeu que faci una mica d’història abans.

Aquell any, els campionats d’Espanya van ser sense els olímpics, reservats per la gran fita, encara que , no resten mèrit als resultats dels nostres nedadors. Per exemple, mentre amb les dones havíem tingut oportunitats de trobar pòdiums amb dues nedadores del CN Manresa en el mateix a la vegada, en homes això , en categoria absoluta, no passava i en els 200 metres papallona, Alda i Font, van ser segons i tercer respectivament en  aquesta prova de singular duresa. Ambdós formats en el nostre cub, encara que en aquell moment no competien amb llicència de la nostra entitat. Com a curiositat, Roger Font, ho feia per un club força llunyà, el CN Metropole de Las Palmes de Gran Canaria, tal com ho feia el campió i recordman del món, Aswin Wildeboer .

En la categoria d’edats, Fortuño era campió en els 100 i 200 metres esquena i els 400 metres estils, mentre Jordi Carrasco s’imposava en els 200 metres estils, tots dos entre els nats l’any 1975.

Aquell mateix any Sergi Purtí, ara Garcia, era subcampió en els campionats escolars en els 100 i 400 metres lliures.

Però el punt fort d’aquella temporada, per a nosaltres, va ser en els Campionats d’REuropa de Leeds, (Gran Bretanya), quan vàrem tenir dos representants, en Xavier Fortuño i Jordi Carrasco. Xavier, va ser capaç d’imposar-se en els 200 metres papallona. Un campió d’Europa del Club Natació Manresa!