Joan Cornet, l’alcalde de la mítica frase : “ Aquella quitxalla d’allà al fons, que ben aviat tindran la nova piscina...”.

 

Joan Cornet, l’alcalde de la mítica frase : “ Aquella quitxalla d’allà al fons, que ben aviat tindran la nova piscina...”.

 

Sempre hi ha hagut una bona relació club casa gran, en el capítol  dedicat a l’alcalde Roqueta explico com es va fer mans i mànigues per tal de renovar la concessió en favor del club abans del canvi, de les primeres eleccions democràtiques. Avui us parlaré del primer alcalde amb que vaig tenir una bona relació, en Joan Cornet.

En les seves funcions d’alcalde procurava sempre estar en els actes importants de la nostra entitat. Ell va ser l’alcalde del cinquantenari, el de les noces d’or, el que era alcalde quan als olímpics a Moscou se’ns van lliurar les medalles d’or de la ciutat, el que va acompanyar a Juan Antoni Samaranch en aquella visita a les nostres instal·lacions. Eren temps d’il·lusió pel club, per Manresa i per tota la població , tot “tornava” a ser nou, com cal.

En la meva memòria els discursos seus en el Dia del Club, normalment el dia 21 de febrer, coincidim amb la festa de la Llum, les seves paraules ressonaven en la meva memòria, es repetien any darrera any, “ Aquella quitxalla d’allà al fons, que ben aviat tindran la nova piscina...”. Va passar ell, en Juli Sanclimens, fins i tot en Jordi Valls, qui va formar el primer tripartit de la historia moderna, va ser en el seu tram final, sense arribar a inaugurar-la ell, parlem des de l’any 1979 fins l’estrena de l’any 2007.

Les classes de natació del seu fill, acompanyats per l’Imma, amb la que durant les classes vàrem compartit llargues xerrades sobre diversitat de temes, fins i tot de critiques a l’alcalde (perdoneu la broma) , va fer que , quan vaig marxar del club per anar al CN Catalunya, fossin presents i signessin el llibre que se’m va lliurar i que guardo amb estima.

La relació va ser tant bona que fins i tot un esportista destacat del club va recolzar la seva candidatura.

Joan Cornet i Prat (Manresa, 1950) és un enginyer tècnic en Metal·lúrgia i llicenciat en Psicologia.

L'any 1979 va ser elegit alcalde de Manresa com a cap de llista del Partit dels Socialistes de Catalunya, càrrec que va ocupar fins 1987. Després es va incorporar com a alt funcionari a la Comissió Europea de Brussel·les.

El juny del 2004 va ser nomenat Secretari General del Departament de Salut del Govern de la Generalitat de Catalunya. El setembre 2005 el Govern li va encarregar la posada en marxa de la Bioregió de Catalunya i des de gener 2007 fins a abril de 2013 per encàrrec del Departament de Salut ha estat al front de la Fundació TicSalut, com a President Executiu. Actualment és director del centre de Competències en mHealth del Mobile World Capital Barcelona i patró d'afers internacionals i estratègia mhealth de la Fundació TicSalut. És professor consultor de la UOC i de IL3 (Universitat de Barcelona).






Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa