Francesc Comas Closas, autor del llibre “75 anys del Club Natació Manresa” i germà de l’Alba i en Josep, lligats a la historia de la nostra entitat. #90anysCNManresa

 

Francesc Comas Closas, autor del llibre “75 anys del Club Natació Manresa” i  germà de l’Alba i en Josep, lligats a la historia de la nostra entitat. #90anysCNManresa

No seria just si no parlés de l’autor del llibre del 75 aniversari del Club Natació Manresa, una perquè va fer un treball magnífic,  era tot un repte tenint en compte que ja existia el llibre de les noces d’or del club, un document fantàstic obra de Miquel Barés Amella,  escriure, triar imatges, buscar-ne, quan ja hi ha hagut un recull no és mai fàcil i, en Francesc Comas Closas,  se’n va sortir amb nota.

L’enfocament , tot un encert, identificant cada etapa del club amb els distints colors dels cavallets de cursets, dels que marquen el nivell, va aconseguir un lligam molt adequat , idoni podria dir.

Però, més enllà del llibre del 75 aniversari, en Francesc Comas Closas, és membre d’una família molt relacionada amb el Club Natació Manresa, així doncs, la seva germana Alba, era l’esposa del president Ramon Oliveras, molt activa en la vida del club, on era una sòcia fidel i predisposada sempre a col·laborar, en Josep  , competint per un altre entitat esportiva de la nostra ciutat, el CAM, el Club Atlètic Manresa, formava part de l’equip tècnic de la empresa Cots i Claret en la construcció del nou Complex Esportiu de les Piscines Municipals de Manresa, les que ja son les piscines Manel Estiarte i Duocastella.

Pels que no teniu el llibre us aconsellaria que el busqueu, segur que us interessarà i us explicarà moltes coses que , sense saber d’on venen, no entendríeu.

En Francesc Comas, historiador, ha sonat, degut a la petició de Junts,  com a possible cronista de la ciutat, un títol que molta gent no sabrà que vol dir, que significa. El títol de cronista oficial es concedeix a persones rellevants de la cultura manresana, per designació municipal, sempre a títol personal i no per representació, amb caràcter honorífic, vitalici i no remunerat. El títol és atorgat pel ple de l’Ajuntament de Manresa a persones que s'hagin distingit en la seva activitat professional en qualsevol tipus d'estudis, recerques, publicacions o treballs, o divulgació sobre temes relacionats amb la ciutat . El darrer , si no erro, ho va ser mossèn Gasol, que ho va ser durant tres dècades, anteriorment Leonci Soler i March, del que el mateix Francesc va escriure un llibre sobre qui va ser fundador del Centre Excursionista de la Comarca del Bages, l'Orfeó Manresà, el Casal Regionalista i el diari Pla de Bages.

 

Francesc Comas Closas.

(Manresa 1952). Geògraf i historiador. Ha estat professor de Primària, Secundària i Universitat.

Des de fa molts anys es va dedicar a la didàctica de les Ciències Socials i a la divulgació de la geografia i història de Manresa, el Bages i Catalunya. Ha realitzar nombroses visites, itineraris, cursos de divulgació històrica  i ha publicat un gran nombre de llibres sobre Manresa, entitats i institucions. Des de 2006 pública setmanalment una pàgina d’Història del Bages a Regió7.








Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa