1976, el primer medallista en un campionat d’Europa, en aquest cas júnior, és en Pere Estefanell, bronze defensant la porteria a l’europeu de Malta. #90anysCNManresa

 

1976, el primer medallista en un campionat d’Europa, en aquest cas júnior, és en Pere Estefanell, bronze defensant la porteria a l’europeu de Malta. #90anysCNManresa

 

El primer internacional en waterpolo ho va ser en Toni Servalls,, Albert Estiarte va ser el segon, però el primer en guanyar una medalla en un Campionat d’Europa, ho va ser un porter, en Pere Estefanell.

El Pere, el gran de la nissaga Estefanell, l’any 1976, un dels anys més importants en la història de la nostra entitat a nivell internacional, va aconseguir el bronze en el Campionat d’Europa Júnior celebrat a Malta.

L’equip que entrenava Josep Brascó, va ser tercer després de perdre d’un gol , 4-5 amb Hongria, segona al final i empatar , 5-5, amb la campiona Itàlia.

L’equip el formaven, Pere Estefanell, Pere Robert, Toni Torres, Toni Ventura, Pepe Alcazar, Albert Girbal, Antolin Pegado, Josep Gasch, Jaume Fité, Jordi Carmona, Joan Marimón, Toni Ayza i Angel Diestre.

Dos anys després , a Budapest, va repetir campionat, però la classificació final els va deixar fora del pòdium, un quart lloc després de perdre amb la URSS i Alemanya. En aquell equip no era l’unic manresà, doncs, ja hi va ser en Manel Estiarte, el més jove de l’equip. Un equip que va ser la base del que , dos anys després, 1980, a Sittard (Holanda) va aconseguir el primer campionat continental, del que ja en parlarem més endavant.

En Pere, amb el seu germà Jordi, va ser component del millor equip de la historia del nostre club, ambdós van marxar al CN Barcelona per seguir la seva carrera, com va fer l’Olga , al CN Sabadell per seguir al seu entrenador Josep Claret. Anys després , en Pere va tornar per a ser l’entrenador de natació de la nostra entitat.

Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa