1963. L’any dels JJMM, aquest any a Nàpols, Josep Claret i Francesc Martínez ens hi representen. En les competicions domèstiques, ells dos amb Rufina Servalls i Lidia Camprubí segueixen en l’elit. Tots ells competeixen en les seleccions a nivell internacional. Som presents en la generació que impulsa la natació estatal a nivell internacional.

 

1963. L’any dels JJMM, aquest any a Nàpols, Josep Claret i Francesc Martínez ens hi representen. En les competicions domèstiques, ells dos amb Rufina Servalls i Lidia Camprubí segueixen en l’elit. Tots ells competeixen en les seleccions a nivell internacional.  Som presents en la generació que impulsa la natació estatal a nivell internacional.

 

 

L’any 1963, fa ni més ni menys que 60 anys, la primera generació d’or de la natació del nostre club seguia sumant triomfs. La natació, com hem comentat en altres ocasions, estirava més la temporada, essent habitual competir a l’agost, no hi havia tantes vacances , ni piscines de 50 metres calefactades. L’estiu de 63 els Campionats d’Espanya d’estiu absoluts es van celebrar a Granada, més tard del que era habitual , va ser del 5 al 8 de setembre. Allà, Francesc Martínez era tercer en el doble hectòmetre braça, Josep Claret s’imposava en els 200 metres papallona i Lidia Camprubí era quarta en els 100 metres lliures, superada per tres mites de la natació , per les seves marques i bellesa, Maria Ballesté, Rota Pulido i Pilar Von Carsten, catalana, canària i madrilenya.

Els campionats d’hivern, celebrats a prop de casa, a Terrassa, la darrera setmana de març, el llavors Paquito Martínez, era bronze en els 200 metres braça, Josep Claret feia un doble subcampionat en les proves de  papallona, Lidia Camprubí era tercera en els 10 lliures i Rufina sumava dos plates en les proves de braça.

En les proves per grups d’edat, els nostres campions seguien sumant fites pel nostre CN Manresa, tant en els estatals juvenils celebrats a Saragossa com en el Trofeu Tokio, on , entre els deu primers, setè en els 100 metres esquena hi trobem a Custal, mentre els seus companys Francesc Martínez, Rufina Servalls i Lidia Camprubí mostraven la seva capacitat adaptativa amb bons resultats entre els millors en tots els estils.

Internacionalment, Servalls i Camprubí competien en  el I ESPANYA-FRANÇA, celebrat el 6 d’abril al CN Sabadell. Mentre F Martínez i J Claret ho feien en el IX ENCUENTRO PORTUGAL - ESPAÑA NATACION MASCULINA .

La competició més important va ser le IV DEL MEDITERRANEO  celebrats a Nàpols, en piscina coberta, cosa inexistent a l’estat. Va ser del 23 al 26 de setembre. Josep Claret va ser quart en els 200 metres papallona, en una prova que va guanyar el local Dennerlein, de prestigi internacional, Francesc Martínez sisè en els 200 metres braça.

 


Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa