Un tresor físic, antic, que només el supera les dedicatòries de centenars de persones que hi a escrites en el mateix. El llibre de comiat de Cor Brassem . #90anysCNManresa

 

Un tresor físic, antic, que només el supera les dedicatòries de centenars de persones que hi a escrites en el mateix. El llibre de comiat de Cor Brassem . #90anysCNManresa

 

Avui em permetreu que us presenti una de les joies que hem pogut conservar de la historia del club. Realment no l’hauríem de tenir nosaltres, doncs, era per lliurar a tot un símbol de la nostra entitat. Cor Braasem.

Qui sap si, ara, 63 anys després, algun familiar, avisat per l’entrenador que el va substituir, Jan Freese, amb el que mantenim contacte per Facebook, el pugui reclamar, però seria emportar-se una part del nostre cor. Parlo del llibre de signatures, firmes , com posa el document que l’encapçala,  que es va fer el dia de l’homenatge al tècnic.

Un homenatge que es va fer amb un sopar al voltant de la piscina coberta,  una imatge que , des del primer dia que la vaig veure em va admirar. ¿Quin millor homenatge per un entrenador que el que es pot realitzar  en el lloc que tant hi has dedicat  ?. Hi havia gent de tota la societat civil  Manresa, esportistes, tècnics, representants d’altres clubs. Però també d’arreu de Catalunya, en Cor, era evidentment una persona popular i estimada que superava l’àmbit de l’esport.

Les pàgines d’aquest volum recullen centenars de signatures, algunes amb dedicatòries que arriben molt endins, que demostren fins  a quin punt, el tècnic dels Països Baixos, va guanyar-se a tots aquells que el van conèixer.

La portada la poder llegir vosaltres mateixos. Escrita en català, cosa poc freqüent en aquella època. La data el 2 de gener de 1960.

Entre les dedicatòries, les de Joaquim  Morera, secretari de la FEN, Angel Sabata, seleccionador estatal de waterpolo, David Moner, de Francesc Ballbé, de presidents de clubs .

Es curiós com les esposes, signaven amb el seu nom i el de ... el cognom del marit.

Entre les dedicatòries: Al entrenador que dio más figures de la natación espanyola y que fue resurjidor del CN Manresa. (J López).

El que ha sigut el meu “pare” en la natació. “ Gloria Vilaseca.

Aquesta del nostre campió màster, Jaume Cots, “ Siempre guardaré el más grato recuerdo de mi buen entrenador y major amigo.

El socio Nº2 y además su Zapatero. Afectuosamente. ( Fàbregas).

Es un llibre per a delectar-se, fer el xafarder,

 





 

 

Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa