1973, el CN Manresa es proclama campió d’Espanya per equips en categoria femenina, en els estatals celebrats a Valencia.

 

1973, el CN Manresa es proclama campió d’Espanya per equips en categoria femenina, en els estatals celebrats a Valencia.

 

L’any 1972 finalitzava amb Neus Panadell como a reina de la natació femenina estatal, això si, en lluita amb Aurora Chamorro, del CN Poble Nou. En el recull de les millors marques històriques en piscina de 50 metres, fins aquell final d’any, la Neus estava entre les primeres en proves tant variades com els 100 papallona, 100 esquena, 200 papallona, 100 lliures, dominant els 200 metres braça, els 200 i 400 metres estils, també cal destacar que , les marques de Rufina Servalls la permetien mantenir-se entre les deu primeres en els 100 metres braça, amb una marca feta l’any 1964, els 200 metres del mateix estil, amb un registre de l’any 1966 i els 400 metres estils, marca feta l’any 1968, la qual cosa parla del valor de les seves marques.

L’any 1973 va ser el primer en que el CN Manresa es proclamava campió d’Espanya per clubs. Va ser en categoria femenina, campionat celebrat a Valencia, amb la Neus com a figura estel·lar, amb Rosa Estiarte pujant al pòdium en els 200 metres braça com a tercera i guanyant els dos relleus, 4x100 estils i 4x100 lliures. Les components d’aquests equips van ésser Majó, Estiarte, Panadell i Sangenís en els estils, mentre en els lliures Torroella nedava per Estiarte. També hi eren C Garrido, mentre els nois competiren en aquests campionats Prat, Martínez, Badia, Zapata, Canela, Bret i Sardans.

Era l’any que es casava la campiona Rufina Servalls amb Damià Grima, Cor Braasem n’era el padrí de boda, en Josep Claret i Eila Pyrhonen, tenien el seu primer fill, en Sami i Neus era proclamada la millor esportista de Manresa.






Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa