1960. El primer entrenador de Manresa, Josep Alberti, els primers resultats a nivell estatal.

 


1960. El primer entrenador de Manresa, Josep Alberti, els primers resultats a nivell estatal. 

L’any 1960, el CN Manresa seguia representat en la Federació Espanyola de Natació, ho era per part del Doctor Xavier Francàs Munill, que estava en la “Comisión de Natación Escolar y Utilitaria” que decidia el "Premio del Carmen 1957".

El doctor Francàs va ser directiu en la Junta Directiva del nostre club de Joan Vergé que es va crear l’any 1956, tenia el càrrec de president de la natació escolar i utilitària. Va seguir en aquesta funció ambla junta que presidia Xavier Oms, fins l’any 1960.

En aquell anys trobem el que potser seria el primer entrenador manresà titulat per la federació, José Albertí Castro, que residia al Passeig Pere III , 16.

Els Campionats d’Espanya d’estiu es van nedar del 13 al 15 d’agost , a la piscina municipal de Montjuïc, de 50metres, Josep Claret començava a destacar , essent cinquè en els 200 papallona, mentre Lidia Camprubí era segona en els 400 metres lliures, nomes superada per la bellesa canària , Rita Pulido, classificació que va repetir en les proves de relleus estils i lliure. Abans, als campionats d’hivern, nedats a Vitòria, Oscar Montagut era sisè en els 100 metres papallona, 1.12.2.

En els campionats de categories Josep  Claret, Albert Servalls, Francesc Martínez estan entre els millors. En el ranquin elaborat a final d’any en el Trofeu Roma, celebrats per cada club de l’estat a les seves piscines, Francesc Martinez i Josep Claret s’imposaven en els 200 braça i papallona respectivament. En les noies infantils, Lidia Camprubí era segona en els 100 lliures, mentre Rufina Servalls era la millor marca en l’hectòmetre papallona.

Josep Claret i Lidia Camprubí eren seleccionats per participar en la tercera trobada Peninsula/Canaries que en masculí guanyaren els illencs, per ser les dones catalanes les que s’imposarien.



Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa