1954 es juga ell campionat d’Espanya de waterpolo a Manresa. #90anysCNManresa

 

1954 es juga ell campionat d’Espanya de waterpolo a Manresa. #90anysCNManresa

 

L’any 1951, segons l’anuari de la FEN, Federación Española de Natación, el Club Natació Manresa, tenia al seva seu al Paseo de Pedro III, 22 , de Manresa, evidentment en castellà, l’any següent, el 52, amb el president del nostre club Joan Vergé coma vicepresident segon de la Federació Catalana de Natació, crec que el càrrec més alt que ha tingut un manresà en aquesta federació, en la que Francesc Draper n’era el president, la seu que hi constava era el carrer Guimerà 38. Va ser l’any 1955 quan ‘anuari de la FEN col·loca la seu del club em el Torrente de San Ignacio s/n. . Joan Vergé seguia en la vicepresidència de la federació catalana.  

L’any 1954, es celebrà a Manresa el Campionat d’Espanya de waterpolo, es jugà el de primera i segona categoria, acollint el nostre club, aquell principi de mes d’agost als millors jugadors de llavors:

A primera hi eren; CN Barcelona, CN Martorell, CN Canoe, CN Atlètic i CN Sevilla, mentre que a segona competiren; CN Manresa, CN Palma, CN Caballa, CN Vigo i CN Helios.

En a primera categoria el CN Barcelona es va mostrar abassegador, mentre el CN Sevilla era el darrer, el nostre CN Manresa va ser el primer de segona , superant al CN Palma 3-5, al CN Helios 2-9, empatant amb el CN Caballa a set gols, i superant al CN Vigo per 2-5.

El primer lloc va arribar gracies a la victòria del CN Palma davant el CN Caballa de Ceuta. Aquesta plaça ens donava opcions a l’ascens, però, s’havia de superar al darrer equip de la primera divisió, el CN Sevilla que ens va superar 7-5.

Els arbitratges van anar a càrrec dels millors col·legiats de l’època, essent Mateu Manguillot, figura internacional en aquest aspecte, àrbitre que va xiular finals olímpiques, el que va arbitrar gairebé tots els partits en que jugava el CN Manresa.

L’equip el formaven Fa, Cots, Puchs, Lladó, Palmeiro, Murgadas, Alberti, Solé i Millán.

Adjunto una fotografia d’un equip de l’època. Així com document amb alineacions i arbitres .





 

Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa