Els cursets d’ensenyament de la natació, el secret per a tenir campions i entrenadors de casa. #90anysCNManresa

 

Els cursets d’ensenyament de la natació, el secret per a tenir campions i entrenadors de casa. #90anysCNManresa

 

Un dels secrets del Club Natació Manresa ho ha estat el treball de la base, combinant l’ensenyament de la natació, per profit de tota la ciutat, fossin infants o adults, a la vegada que, d’aquesta proposta hi sorgien els nens i nenes que més tard serien els campions dels que tant orgullosos ens sentim.

Hi va haver un moment que tots els nens de la ciutat passaven per les nostres piscines, on, els monitors, amb criteris ben clars sobre els objectius, aconseguir que aprenguessin a nedar , amb bona tècnica, els quatre estils , per així donar-los-hi opcions , si així ho decidien de passar a la plantilla del Club Natació Manresa.

Aquesta formula, optima, supervisada pel primer entrenador del club, com es pot observar en la fotografia d’una final de cursets de l’any 1967, on en Josep Claret, envoltat de quitxalla, observava les evolucions dels que mostraven les seves aptituds, aconseguia una plantilla equilibrada, tant pel que fa als esportistes, com als monitors, que a traves del monitoratge podien trobar una sortida professional i, d’acord amb les seves aptituds i motivacions, passar a la plantilla de tècnics. Un cercle perfecte que cal recuperar.



Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa