Any 1970, el dels Campionats d’Europa y del primer rècord de Neus Panadell. #90anysCNManresa

 

Any 1970, el dels Campionats d’Europa y del primer rècord de Neus Panadell. #90anysCNManresa

 

Mil nou-cents setanta, un any històric per la natació catalana i espanyola, es celebren els Campionats d’Europa a Barcelona. Va ser l’any de Santi Esteve, amb tres medalles, de forà mèrit davant un fenomen com era Roland Mathes.  Les piscines Bernat Picornell es construeixen a l’efecte, les mateixes, degudament remodelades, acollirien els Jocs Olímpics de l’any 1992. No tenim representació del Club Natació Manresa, bé, si, en la faceta arbitral, on podem reconèixer a Feliu Farràs en la fotografia que adjunto.

A Manresa, en un breu recés, comença a despuntar Neus Panadell que s’imposa en els 100 metres lliures, 200 metres braça i els 100 metres papallona, en  el Trofeu Munich, una competició que es celebra a final d’any amb resultats distribuïts per diferents categories.

Era l’any en que la Neus firmava el seu primer rècord d’Espanya, ho feia de categoria infantil i en l’especialitat dels 200 metres estils i amb una marca de 2.38.2.





Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa