Milagros Álvarez, la primera nedadora del CN Manresa en fer la travessia. Lídia Camprubí la primera en guanyar-la en dues categories, joves i absoluta femenina. #90anysCNManresa

La vint-i-dosena edició de la Travessia al Port de Barcelona, l’any 1949, la que va guanyar Santiago Esteva, pare del que seria un dels millors nedadors de la historia, va ser la primera en la que podem trobar una nedadors del Club Natació Manresa, va ser Milagros Álvarez, que va ser la vuitena, en una edició que va guanyar la mítica Elena Wust. Entre els homes, Josep Canudas era el 17è. , Enric Millán, el 20 è. JC Álvarez, el 26 è. Per quedar a les portes dels cinquanta primers  Josep Albertí, 51 è.

L’any 1951, la mateixa Milagros Álvarez va tornar a fer la travessia, en aquesta ocasió va ser catorzena, essent la guanyadora la mateixa Elena Wust. La següent hi tornà, essent la 18 ena., el 53 repetí el catorzè lloc, aquestes darreres proves guanyades per nedadores franceses del E.N. Castraise.

No va ser fins l’any 1957, quan Rufina Servalls va ser tercera, Lidia Camprubí sisena, Montserrat Morell dinovena, Montserrat Dalmau , vint-i-unena.

La primera guanyadora en una classificació de la clàssica barcelonina, va ser , en categoria infantil, Lidia Camprubí, l’any 1959, amb Rufina Servalls, tercera, Marta Camprubí cinquena i Rosa Llobet, tretzena, totes en la Classificació Noies.

L’any 1960, Lidia Camprubí s’imposaria en la prova absoluta femenina.

En les fotografies, el vaixell de vapor que portava ca a la sortida, l’arribada i les barques de suport als nedadors amb força públic seguint la prova.