El partit de futbol de Nadal, un clàssic que uneix generacions. #90anysCNManresa

 




El partit de futbol de Nadal, un clàssic que uneix generacions. #90anysCNManresa

 

Per molt que fóssim esportistes aquàtics, quan arribava la pretemporada , començaves amb activitats poliesportives, de bàsquet o futbol preferentment.

N’hi havia amb més traça que d’altres , però el que era segur  era que tots ens ho passàvem bé. Quan hi havia l’aturada de competicions de  Nadal , s’aprofitava per a fer una trobada de ex waterpolistes i els actuals els que estaven actius, en l’equip que competia.

En els primers partits , fins i tot els delegats hi van participar, com en Marcel Roqueta, que va fer de porter, amb notable estil, en Manel Muncunill i els equips es repartien en casats contra solters, més endavant actius i ex, per acabar amb equips el màxim d’igualats. Cal agrair als club, el Gimnàstic i el CE Manresa, amb en Manel Sánchez, que ens facilitaven ls instal·lacions per a poder fer el partidet.

Mil anècdotes per a recordar, però, posats a fer vull recordar la enginyeria comptable per arribar a resultats que anessin bé als més grans i en la memòria el dia que, degut a la pluja, el fang ens arribava per sobre el calçat i era impossible mantenir-se drets. Que divertit va ser. Desconec com van recuperar el camp per fer-lo apte per a jugar a futbol. Era al Gimnàstic.

També , potser el millor de tots els anys, aquell que havia nevat. No vàrem poder jugar al camp bo, estava tancat i ens vàrem anar a jugar en un dels del Congost. La neu i el fred no van ser problema , doncs, contrari al que podíem pensar, ens manteníem perfectament i les caigudes eren com si ho fessis en un matalàs.

La pandèmia va parar aquesta tradició que en Toni Ventura va endegar ja fa més de tres dècades i que, ¿com no?, acabava amb un esmorzar copiós i que ens deixava a tots a punt per les festes properes.

Aquest any passat, el futbol va estar reemplaçat per un partit de waterpolo que també va fer la funció i és juga a casa. Després el pica a pica i el desig de bones festes.

Bones costums de casa nostre.

Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa