La nissaga Rovira-Guillen, l’Arnau , campió estatal absolut i europeu júnior, l’Alba, destacada bracista , magnífic relleu de la seva mare , Maria Josep Guillen.

 

La nissaga Rovira-Guillen, l’Arnau , campió estatal absolut i europeu júnior, l’Alba, destacada bracista , magnífic relleu de la seva mare , Maria Josep Guillen.

 

Així com en la natació femenina hem tingut vaires campions d’Espanya absolutes, en l’apartat masculí, no ens hem prodigat tant, és més, diria que només en Paquito Martínez en Jordi Carrasco, i ell,  el personatge de qui parlarem avui, ho han aconseguit. Parlo de l’Arnau Rovira Guillen.

L’Arnau, amb només disset anys, es va proclamar campió estatal absolut, imposant-se a tots els favorits en els 400 metres lliures. El nedador del Club Natació Manresa es va convertir en una de les promeses més importants de la natació estatal. Nedador complet, que dominava sobretot les proves de lliure i de papallona en especial les de fons, tenia l’objectiu d’arribar a participar en els JJOO, era a prop i el relleu de 4x200 metres lliures , semblava fet a la seva mida per a ser el segon nedador olímpic sorgit en el nostre club.  Pel camí, aconseguí varies medalles en competicions internacionals, destacant les dels Campionats d’Europa Júnior. Una carrera esportiva plena d’èxits, a la que només va faltar la grossa.

Però l’Arnau, no era només un gran nedadors, disciplinat, un model en tots els aspectes, era un líder a la piscina al que seguien els seus companys i companyes.

Tota això, tenia un secret, la seva mare ja havia estat una molt bona nedadora, bracista, precisament l’estil que l’Arnau no dominava amb la destresa dels altres. La Maria Josep Guillen , anys després d’haver deixat la competició, va tornar per a competir amb l’equip màster del club amb notables resultats, sobretot en braça i estils. La prova de que alguna culpa tenen els gens, ho és que , la filla petita, l’Alba, també ha estat una excel·lent nedadora, amb notables resultats, dels quals destacaria el triomf com a component de l’equip de Catalunya, en el qual també hi era el seu germà l’Arnau, en el campionat d’Espanya per Federacions Territorials.

La nissaga Rovira Guillen, nascuts per a esser grans nedadors i educats per ésser companys exemplars.











Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa