Jaume Cots Soldevila, fent rècords i campió al CN Manresa durant més de 70 anys. #90anysCNManresa

 




Jaume Cots Soldevila, fent rècords i campió al CN Manresa durant més de 70 anys. #90anysCNManresa

 

Gairebé cada setmana he de passar la crònica dels nedadors màster amb un nou rècord, sigui català o estatal , de l’amic Jaume Cots, en diverses proves de la seva categoria, és a dir, per més de 90 anys.

Per si sol, competir essent nonagenari ja és un mèrit, però, fer-ho superant-se a ell mateix, mirant de fer les  millors marques, és per treure’s el barret. Però en Jaume és molt més que un nedador màster, gran, un nouvingut, en Jaume , és primer de tot un cavaller, una persona educada que no es descuida mai de saludar-te, de preguntar per com estàs tu i els teus, de demanar si la propera competició hi aniràs amb ell i ho fa amb l’esperança de que sigui així, però, si li dius que no, et respon; la propera. Ho fa amb un somriure que el fa entranyable.

Però, en Jaume és molt més, moltíssim més. Ja els anys 50, el trobés formant amb l’equip de relleus de 5x50 metres lliures, amb Lladó, Canudas, Millán i Olivares, amb 2.43.8, rècord del club establert el 4 d’agost de 1951. També formava part de l’equip de waterpolo del Club Natació Manresa que l’any 1954 va quedar Campió d’Espanya de 2ª Divisió. L’equip el formaven Salvador Fa, Jaume Cots, Dionisio Puche, Antonio Lladó, Francisco Palmeiro, Miguel Murgadas, José Alberti, Antonio Solé, Enrique Millán.

Son més de  73 anys defensant els colors del club amb èxit, tot un exemple a seguir. Des d’aquí el nostre homenatge.

 

 

 

Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa