El boxa al CN Manresa. Vicenç Comes, periodista famós, va ser boxejador del #90anysCNManresa

 




El boxa al CN Manresa. Vicenç Comes, periodista famós, va ser boxejador del #90anysCNManresa

 

Sempre hem parlat del pluridisciplinari esportiu que ha tingut el Club Natació Manresa des dels seus inicis. Fins i tot, el primer olímpic del club fou un boxejador, l’Alfonso Carbajo. Però no us penseu que va ser un esportista aïllat que pertanyia al club, que era soci, era un membre de la secció, una secció que va obtenir uns bons resultats i , recordo, que, malgrat que , quan vaig arribar al club ja no hi havia la secció, si que al gimnàs, identificant el gimnàs com l’altell que hi havia sobre la porta d’entrada de la piscina coberta de 25 metres, teníem un sac de boxa, amb el qual, hi havia associats, que hi entrenaven.

Entre els esportistes més reconeguts socialment a la nostra ciutat hi va ser en Vicenç Comas (d.e.p), periodista radiofònic reconegut, que durant anys va ser present a les retransmissions televisives de ciclisme, en especial la “Vuelta a España”.

Ell mateix ens va facilitar la fotografia, com aprova de les seves paraules, pet tal motiu us l’adjunto conjuntament amb un grup de l’equip de boxa de la nostra entitat.

 

Miscel·lània de Vicenç Comas.

Comas va presentar tota mena de programes a la ràdio, i especialment en programes a la Cadena SER amb Joaquín Prat. Al Carrusel Esportiu de Vicente Marco va narrar els partits del Centre d'Esports Manresa i del Bàsquet Manresa.

Va ser mentor de molts periodistes de Manresa que posteriorment han format part de la història de la ràdio i la televisió, com Rosa M. Badia (Cadena SER), Jordi Jané, Maribel Sánchez-Maroto (RTVE), Josep M. Farràs o Francesc Sòria (TV-3).

 

Vicenç Comas i Panadés, que era considerat l'autèntic 'degà' del periodisme a Manresa, es definia a si mateix com un "home de radio". Va començar a col.laborar a Radio Manresa l'any 1948, però, tal explicava ell mateix en una entrevista concedida el 2008 a Regió7, no va ser fins al 1964 que va entrar a formar part de la plantilla de l'emissora com a cap de programes. Ja fins llavors s'havia convertit en una persona molt popular a la ciutat, perquè sovint era el presentador dels més diversos actes socials. Entre altres activitats va fer els resums diaris de la Volta a Espanya de ciclisme per a TVE des del 1973 fins al 1979. El 18 d'abril del 2008 se li va retre un homenatge a Manresa. També va rebre la medalla de la ciutat.

 

Pilar Goñi, directora del grup Taelus, en destaca que ha estat "una persona activa fins l'últim moment. De fet, dimarts de la setmana passada va fer la seva darrera intervenció en antena. Col·laborava setmanalment, els dimarts feia un espai en el qual repassava biografies, i els divendres, un resum de la setmana". També en recorda que "va ser el meu mestre, vaig entrar a la ràdio als 16 anys i ell em va ensenyar l'ofici.


Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa