El 17 d’agost de 1952, per fi, arriben les dones (nenes) a competir. #90anysCNManresa

 

 

El 17 d’agost de 1952, per fi, arriben les dones (nenes) a competir. #90anysCNManresa

 


17 d’agost de 1952, aquesta data hauria de tenir una celebració especial, doncs, encara que, ara, és lluiti pels drets de la dona, en aquells anys, la practica esportiva de competició estava dominada pels homes. Molts clubs no acceptaven com a sòcies a les dones, altres ho feien fent exclusiu el bany per e elles a hores convingudes, etc. Coses increïbles avui en dia, però que eren la normalitat en aquells temps.

La natació, amb l’afegit d’haver d’anar en banyador, amb el conseqüent escàndol per part dels púdics, encara ho posava més difícil, però, al final  arriba.

Era el 17 d’agost de 1952 quan el Club Natació Manresa va presentar el primer equip femení en competició. Eren nenes, al voltant dels deu anys, però, elles obriren el camí, aquestes pioneres foren; Montserrat Morell, que amb 9 anys nedà els 100 metres lliures en 2.20, avui en dia un crono poc valorable, Mª Rosa Alberti, de 6 anys, va nedar els 25 metres lliures en 43 segons, a elles, poc temps després s’afegí Elisabeth Martínez, 11 anys. Elles, amb els puns que van sumar als dels seus companys van fer que el club arribés a imposar-se en el seu grup del Campionat de Catalunya Inter clubs de l’any 1954.

 

En la fotografia, de l’any 1956, Servalls, Alberti, Morell i Saumell.


Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa