Anna Fernàndez Badia. La primera entrenadora de natació sincronitzada, ara natació artística. #90anysCNManresa

 







 Anna Fernàndez Badia. La primera entrenadora de natació sincronitzada, ara natació artística. #90anysCNManresa

 

Amb les noves instal·lacions arribà una de les especialitats que no havia tingut mai el Club Natació Manresa, parlo de la natació sincronitzada, ara natació artística. Va ser la temporada 2009-2010. Va començar amb poques nenes, però, plenes d’il·lusió. L’entrenadora, era Anna Fernàndez Badia, a qui cal atribuir-li el mèrit de ser la iniciadora.

Ben aviat la secció va anar creixent, es va fer precís contractar un altre entrenadors i va arribar la Nira Santos Mahamud. Ben aviat es va arribar a la seixantena de nenes que entrenen les figures coordinades entre elles i la música, que fan gaudir de l’espectacle a aficionats i no aficionats que admiren les seves evolucions de domini aquàtic.

El juliol del 2010 van fer la primera demostració. Durant 40 minuts, les deixebles de l’Anna van mostrar que el camí era aquets, encertat i de gran futur. El retorn d’aquelles exhibicions de les nedadores holandeses  a les piscines antigues, aquelles que deixaven amb la boca oberta als espectadors, ara, tornen a ser aquí i amb nedadores de casa nostra , bagenques.


Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa