Olga Estefanell. La campiona que va seguir al seu entrenador. Sorgit als CN Manresa que també triomfen fora. #90anysCNManresa

 



En el club, ha estat gairebé una norma, que molts dels els grans esportistes vagin agrupats pels cognoms, és a dir, siguin germans. En el cas d’avui, parlarem dels Estefanell Mas.

Dels nois, en Pere i en Jordi, en parlarem més endavant,  avui, ho farem de la seva germana , l’Olga.

Mentre els seus germans van ser waterpolistes, en Pere, el gran porter, l’Olga, va destacar com a una excel·lent bracista. Va ser capaç de lluitar contra el domini que la malaurada Rosa Estiarte o Marga Armengol, exercien amb aquest estil, aconseguint convertir-se en la dominadora de l’estil en una etapa determinada.

Fidel al seu entrenador, en Josep Claret, el seu descobridor, va marxar amb ell quan aquest va acceptar el repte de posar-se al front del club número 1 de la natació a l’estat.

D’ella , en la presentació de Festa de l’Esport de Sabadell deia;

En el difícil camp, o millor, en les complicades aigües de la braça -on potser més que en qualsevol altre estil la dedicació a la depuració de la tècnica permet esgarrapar unes preuades centèsimes al crono- va brillar amb llum pròpia la figura d'Olga Estefanell (Manresa, 5 d'abril de 1960).

L’Olga va exercir un domini clar a finals dels 70 i principis dels 80 en els 100 i 200 metres braça, però també va formar part d'equips de relleus amb resultats força positius.

El seu historial esportiu està coronat per 19 campionats d'Espanya: ha estat 6 vegades campiona d'Espanya de 100 braça, en 6 ocasions més ho ha estat dels 200 braça i, a més, compta amb 7 ors estatals formant equip en el relleu dels 4 x 100.

D'altra banda, ha estat 8 vegades campiona de Catalunya. Quant a les plusmarques, Estefanell va batre el rècord estatal de 100 braça en quatre ocasions, totes durant l'any 1978, i cinc vegades va rebaixar la plusmarca dels 200 metres del mateix estil.

Pel que fa a la seva actuació en el terreny internacional, destaca la seva presència en dos campionats del món, a Berlín i a Madrid, als Jocs del Mediterrani de Split i a altres prestigiosos torneigs com el 8 Nacions o la Copa d'Europa.

A més del títol de millor esportista local, Estefanell ha estat guardonada amb el trofeu a la millor esportista de Catalunya de 1978 i amb la Medalla al Mèrit Esportiu del 1980 de la Federació Catalana de Natació.

Sorgida a casa nostre mereix aquest petit reconeixement.

 

 

Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa