Sant Ponç. L'intent d'organitzar una Travessada com la de Banyoles per part del club. #90anysCNManresa

 







Sant Ponç, quan parlo de personatges o fets que cal recordar en aquests #90anysCNManresa n’hi ha alguns que poden sonar a altres coses com en aquest cas. No, no aneu desencaminats, quan començo amb Sant Ponç, parlo del pantà.

Alguns us preguntareu el motiu de lligar l’embassament i el club i perquè li dono aquesta rellevància, permeteu que m’expliqui. Els nedadors nostres participaven a les competicions de piscina arreu del principat i , també, a les travessades. Ja en parlarem en el seu moment dels èxits més destacats en cada una d’elles, però, hi ha un aspecte que demostra la vitalitat de la nostra entitat, la inquietud per fer més coses, una de les virtuts que ha fet que s’arribés fins a fites que semblaven somnis impossibles. Doncs, bé, una d’aquestes empreses va ser organitzar la Travessada al Pantà de Sant Ponç. El 24 de juliol de 1966, en el marc de la celebració del Dia del Club, es va nedar la primera edició. La festa es va completar amb una acampada amb nedadors, familiars i públic, expectant del que allà succeïa.  També s’aprofità per a lliurar els premis als esportistes més destacats d’aquella temporada.

Els any 1967 i 68, amb el pantà baix, amb poc aigua, es va suspendre, però, amb data fixa, l’1 de juliol, es va celebrar la II i III Travessada al Pantà de Sant Ponç. El més difícil estava fet, es comptava amb un Trofeu cedit per la urbanització del Pi de Sant Just i l’acceptació general i es tenia al costat del club en aquesta aventura, el Centre de Iniciatives Turístiques i els ajuntaments de Clariana, Navès, Olius, Solsona, la Federació Catalana de Salvament i Socorrisme.

Les variacions del cabal d’aigua van acabar ofegant aquest projecte.

Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa