Pere Armengou, una altre arquitecte eminent que va voler estar al costat del club en la construcció de les piscines. #90anysCNManresa

 





Ahir parlàvem d’un arquitecte, però seguirem buscant per aclarir un dubte, era sobre l’autoria del projecte. Tots els indicis porten cap un treball conjunt, elaborat des de l’equip tècnic de l’Ajuntament de Manresa i que tenia en Pere Armengou  el lideratge i que ha passat a la historia com a cap responsable del projecte. Però, parlem de la piscina del 1932? O d’ambdues. Seguirem investigant , però, segur que ambdós tenen un lloc d’honor en la història del CN Manresa.

Pere Armengou i Torra (Manresa (Barcelona) 1905 - Manresa (Barcelona) 17 de desembre de 1990) . Arquitecte català que va realitzar els estudis primaris en els “Hermanos de las Escuelas Cristianas de Manresa”, per anar a Barcelona per a completar la seva formació amb la carrera d’arquitectura. Degut a les seves inquietuds es va posar en contacte amb la avantguarda cultural d’aquells temps, , a través de la Escola d’Arquitectura de Barcelona y el Cercle Artístic Sant Lluc.

Arquitecte municipal de la nostra ciutat del 32 al 34 va signar el Pla de l’Eixample l’any 33, redactat anteriorment pels arquitectes Josep Firmat y Ferran Tarragó.  També la caserna de la Guardia Civil, la piscina municipal, el cobriment del Torrent de Sant Ignasi, entre d’altres .

La seva obra més reconeguda és l’Escola Renaixença, inaugurada pel president Lluís Companys el setembre del 1934. Durant la guerra civil va col·laborar a salvar la basílica de Santa Maria de la Seu.

 

En la Memòria del cinquantenari , com a cap del projecte de la piscina de ‘any 32, consta que va ser a càrrec del soci del CN Barcelona, Sr. Serra Rabert.

Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa