El CN Barcelona. El degà de la natació catalana i estatal sempre al costat del CN Manresa. Van venir a inaugurar la piscina del 1932 . #90anysCNManresa

 






Hi ha noms de persones i noms de clubs que han estat lligats al Club Natació Manresa durant tota la seva historia. Clubs amb els que ha trobat recolzament, que sempre han estat al seu costat i el primer ho és el degà de la natació catalana i estatal, el Club Natació Barcelona.

Els seus esportistes van ser presents aquell 27 d’agost de 1932 en la inauguració de la piscina de vint-i-cinc metres per catorze, descoberta, amb trampolí per la practica de salts. Es de justícia doncs, anomenar els que van composar aquell equip, el primer en competir a  Manresa.

Els homes van ésser; Zwuiller, Cruells, Cabrejas, Trigo, Brull, Mata, Gamper, Sabata , Ruiz Vilar, Kostal, Palatchi, Arranz, Bataller, Puig , Perdigó i Borràs. Com a saltador de trampolí hi era Artal.

L’equip femení el formaven; Les tres germanes Soriano, Vigo, Masanella, Aumacellas, Torrents.

La prova reina  va ser els 100 metres lliures en la que es va imposar Sabata, un campió a nivell estatal que va completar la prova en un temps de 1. 06, una marca excel·lent en aquella època. 

NO cal dir que, pels que estimem l’esport, hi ha cognoms illustres que no van voler faltar a la inauguració com poden ser , Cruells, Gamper , Bataller, el mateix Sabata i ls germanes Soriano o Aumacellas, mare dels germans Granados, nedadors i compositors famosos.

 

Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa