Alfonso Carbajo, un boxejador el primer olímpic d'un club de natació. #90anysCNManresa

 


Si no fos perquè , els que hi eren en aquells temps, sabien que el CN Manresa va ser bressol de molts esports i ens ho van transmetre, hores d’ara, ens sorprendria que el primer olímpic del CN Manresa fos un boxejador.

Alfonso Carbajo Fernàndez , nascut a Manresa l’any 1938, va ser el primer olímpic de la nostra entitat. El club tenia un  equip prou reconegut de boxa i l’Alfonso potser va ser el més destacat, com a mínim a nivell amateur, recordem que els professionals quedaven exclosos dels JJOO.

Doncs, ell, va ser el primer de la casa en posar el nom del Club Natació Manresa en la competició més important del món a nivell esportiu, els Jocs Olímpics. Va ser a Roma, on des del 25 d’agost fins el 5 de setembre, es celebren els combats al Palazzo dello Sport. Ell va competir en el pes gall, al límit dels 54 quilograms. . L’equip estatal d’aquest esport el formaven 8 homes.

La seva actuació va ser prou positiva quedant a les portes de les medalles, essent el cinquè del seu pes. 

Doncs, si, ja fa més de 60 anys que el Club Natació Manresa consta en la historia olímpica.

 

Comentarios

Entradas populares de este blog

En Jeroni Alberola i la Carmen Solana. Un dels “amos” de la piscina i la seva entranyable esposa. #90anysCNManresa

Memòria 1996. En Ramon Oliveras s’acomiada sense saber el futur. Els números van millorant . L’elit s’allunya, però la base es prometedora en un club molt viu esportivament. #90anysCNManresa

Ja fa 48 anys que va començar i les rels s’estenen. Una família lligada al waterpolo. #90anysCNManresa